Novice

Pisarniško pohištvo predstavlja večino pisarniške opreme

Pisarniško pohištvo je narejeno za to, da čim bolj služi pisarniškim delavcem ter jim lajša delovni vsakdan. Najbolje opremljena pisarna bi bila takšna, v kateri bi vsak od zaposlenih opremo, ki jo uporablja, lahko izbiral glede na svoje potrebe, nekateri ljudje namreč potrebujejo višjo, drugi nižjo delovno mizo, marsikdo ima probleme s hrbtenico, kar pomeni, da pri svojem delu potrebuje boljši oziroma vsaj drugačen pisarniški stol kot nekdo drug, ipd. Ker pa je to seveda nemogoče, ugoditi željam vseh zaposlenih pa zelo težko, je potrebno izbrati pisarniško pohištvo, ki bo v povprečju kar najbolje služilo večini.

Pisarniška oprema je na tržišču lahko dosegljiva, na izbiro pa imamo ogromno različnega pohištva, tudi takšnega po zelo ugodnih cenah. Največ pozornosti je vredno posvetiti njegovi  kvaliteti in se ob tem zavedati, da pisarn vsakih nekaj let najverjetneje ne bomo opremljali na novo.

Stoli za pisarne

Pri nabavljanju večje količine, največ težav navadno povzročajo prav pisarniški stoli, saj ima že cca. 90 odstotkov ljudi različne težave s hrbtenico in potrebuje primeren stol glede na značaj individualnih težav. Dobri pisarniški stoli imajo nalogo (skupaj s pisarniško mizo) omogočanja prijetnega ali vsaj znosnega sedenja, ki lahko traja osem ali več ur, zato nikakor ni vseeno kako jih izbirate.

Pohištvo za direktorske pisarne

Večino podjetij ima tudi direktorsko pisarno, oziroma prostor, kjer svoj delovni čas preživlja vodja podjetja. Velikokrat se sicer zgodi, da so vse pisarne opremljene pretežno v istem stilu, morda z razliko le v kvaliteti pisarniškega stola ali mize, vendar pa so direktorske pisarne načeloma vseeno prostori, ki s svojim videzom nakazujejo nekakšen statusni simbol podjetja in zato pogosto opremljene z dražjo in kvalitetnejšo opremo, kot so na primer fotelji za pisarne, direktorski stoli, direktorske mize ipd.

Pohištvo po meri

Kot pri klasičnem, tudi pri pisarniškem pohištvu velja, da je lahko poleg serijskega prav tako izdelano po meri, kar pomeni, da se kot stranka glede njegovega videza, dimenzij ipd., odločate popolnoma sami. To vam omogoča, da svoj delovni prostor oblikujete natanko tako, kot vam ustreza in pri tem upoštevate potrebe vseh zaposlenih. Za zelo uporabno pa se ta opcija izkaže tudi v primeru prostorske stiske, ko moramo biti pozorni na izrabo vsakega kvadratnega centimetra. Pohištvo po meri omogoča tudi svobodno izbiro barv in materialov, s katerimi boste lahko v vašem delovnem prostoru pričarali zares vzpodbudno vzdušje, ki bo vaše zaposlene maksimalno motiviralo pri delu.