Novice

Zložljive mize in stoli olajšajo organizacijo poslovnih sestankov

Pisarniška oprema je pomemben del vseh poslovnih prostorov, v katerih se odvija pisarniško delo. Ko opremljamo pisarne, je pred izbiro pohištva vredno temeljito premisliti, saj nas bo le-to spremljalo daljše časovno obdobje ter vplivalo na delovno razpoloženje zaposlenih. Vendar pa nimamo vedno opravka le s fiksnim pohištvom. Prav lahko se zgodi, da bomo potrebovali tudi zložljive mize in stole, ki nam bodo prišli prav v primeru večjih konferenc, sestankov ali dela zaradi katerega bomo morali naš delovni prostor organizirati nekoliko drugače.

Oprema za konferenčno sobo

S primerno opremo za konferenčno sobo lahko dosežemo primerno poslovno vzdušje na poslovnih sestankih ter vzbudimo pozornost poslovnih gostov, ki bodo tam sestankovali. Tovrstni prostor naj bo opremljen funkcionalno. Pohištvo za konferenčno sobo običajno delimo na konferenčne mize in stole ter namenske omare.

Pri načrtovanju konferenčne mize moramo upoštevati njeno obliko, orientacijo glede na projekcije ali predstavitve projektov, tip njenega podnožja, širino konferenčnih stolov ter način njihove razporeditve. Zagotoviti moramo dovolj prostora za dostopanje in sedenje vsakega udeleženca sestanka, prehode pa pustiti proste. Velike konferenčne mize  navadno najdemo izključno v večjih konferenčnih prostorih, med tem ko se lahko manjše zložljive večnamenske modele uporablja tudi kot rezervne mize za seminarje, konference, dogodke in srečanja , oziroma v drugih prostorih, kjer je morda potrebno opraviti pogovore ali miselno delo. Moderni lahki materiali iz katerih so izdelane, omogočijo njihovo sestavljanje in preurejanje po naših potrebah, kar velja zlasti za zložljive mize na kolesih.

Stoli za konferenčne sobe so lahko del opreme kongresnih centrov, učilnic, predavalnic, namenjeni za udeležence različnih predavanj, seminarjev, oziroma kateregakoli dogodka pri katerem se pokaže potreba po večjem številu sedišč. Visoka funkcionalnost tovrstnih stolov skrbi za ergonomsko sedenje udeležencev ter njihovo sproščeno počutje. Pogosto se namreč zgodi, da določeni dogodki trajajo dlje časa, njihovi udeleženci pa morajo sedeti pri miru, saj bi bilo njihovo prekomerno presedanje zelo neprimerno, saj bi kazalo na njihovo nelagodje. Konferenčni stoli so oblikovani tako, da se v njih počutimo udobno in se v popolnosti prilagodijo našemu telesu, sede na njih pa lahko zdržimo tudi več ur, brez da bi se pri tem presedali ali čutili bolečine v hrbtenici. Dodatno prednost predstavlja tudi njihov videz, ki zaključuje estetsko noto prostora v katerem se nahajajo in njihova enostavnost, lahkost ter vsestranska uporabnost. Nakladljivi ali zložljivi konferenčni stoli so enostavni za shranjevanje, saj zavzamejo bistveno manj prostora od klasičnih.

V podjetju Bole Pohištvo poleg serijsko izdelanih, ponujamo tudi konferenčne stole po meri.